Katero igro igraš?

Ena knjiga za vse čase

 

Knjiga, ki govori o psiholoških igrah, je namenjena vsem, ki se ukvarjate z ljudmi, predvsem pa s psihoterapevtskim, študijsko psihoterapevtskim, svetovalnim delom, psihologom, socialnim delavcem, svetovalcem, učiteljem, vzgojiteljem in vodjem različnih organizacijskih ravni, meki meri pa predvsem

povprečnemu bralcu in bralki, ki si želi izboljševati svoj odnosni vsakdan.

O knjigi

Knjiga je prvič izšla l 1964 v angleškem knjižnem jeziku, je pa bila po svoji zasnovi namenjena vsakemu modernemu civiliziranemu bralcu ne le Američanom v njihovi različni etičnosti, rasnosti, kulturi in podkulturah angleško govorečega bralca.

Knjiga je v sedemesetih letih prejšnjega stoletja postala tudi bestseller, saj se je z njo počutil nagovorjen tako strokovnjak kot povprečni bralec in bralka. Prvi prevod smo Slovenci  dobili l. 2007, knjiga pa je bila že pred tem dostopna Slovenskemu bralcu v številnih tujih predvsem evropskih jezikih.

Transakcijska analiza ( TA ) je teorija osebnosti, interpersonalne sistemskosti in aplikativna psihoterapija za vzpodbujanje osebnostne rasti in  spremembe. Kot psihoterapevtska, psihološka in socialno vedenjska teorija predstavlja celovit znanstveno-humanistični pristop k psihoterapevtski pomoči in samopomoči v različnih eksistencialnih situacijah, v katerih se bralec ali bralka lahko znajde. 

Njen utemeljitelj, ameriški psihiater Eric Berne, je transakcijsko analitično hermeneutiko ob neki priložnosti opredelil kot »predobra, da bi bila samo za bolne« in jo s tem dodatno naznačil  tudi kot socialno prevencijsko in ne izključno  kot klinično tretmansko. Njen razvoj katerega začetki sežejo v 60. leta prejšnjega stoletja, je v tej meri najbrž presegel vsa pričakovanja svojega ustanovitelja že za časa njegovega življenja.

V sodobni evropski psihoterapevtski misli in praksi je TA danes prisotna v 33. strokovnih združenjih (Vključno z EAP-European association for psychotherapy) v več kot 50ih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Avtorju dolgujemo izredno jasno in pronicljivo teorijo osebnosti, komunikacije, psihopatologije in predvsem učinkovit psihoterapevtski pristop, ki omogoča terapijo klinično zapletenih stanj.

Knjiga, ki je pred vami, je doslej presegla 5 milijonov prodanih izvodov tudi za to, ker ni namenjena le strokovnemu bralcu, temveč vsem radovednežem, ki želijo bolje razumeti dogajanje v nas samih in v medčloveških odnosih, ter jih izboljšati.

Psihološke igre, na katere je to avtorjevo delo osrediščeno, so pred-zavedni načini komuniciranja, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so-ljudeh. Če je psihoanaliza podala osnovni vpogled v psihodinamiko nevroz, nam je Berne nevrozo nazorno osvetlil tudi kot vrsto medčloveških odnosov, s katerimi si jo lahko drug drugemu »pomagamo« vzdrževati in krepiti.

 

Knjiga vsebuje uvodna poglavja, ki osebnostno strukturo motivacijska izhodišča in komunikacijske odnose posameznika opišejo z terminologijo, ki je lahko razumljiva tudi povprečnemu- laičnemu bralcu, kar oboje olajša vpogled v glavno poglavje psiholoških iger. Večina iger in njihovih glavnih variant je podana sistematično in s primeri, ki omogočajo njihovo lažjo prepoznavo in asociativnost na vsakdanje odnosno izkustvo bralca.

Z izjemo dobrih, so igre korak v napačno smer osebnostne rasti in oddaljevanje od neposredne zavestnosti, spontanosti in naše sposobnosti za medčloveško etično korektno bližino v njenih različnih dimenzijah.

 

Katero igro igraš? je vprašanje, ki ga je avtor s tem svojim delom na izviren način zastavil bralcem že v več kot dvajsetih - tokrat s tretjim ponatisom tudi v našem, slovenskem jeziku.

Prevedel: Martin Bertok TSTA-P Učitelj in supervizor transakcijske analize v psihoterapevtskih aplikacijah 

 

Cena 45,00 eur in poštnina 2,50 Eur /ob pošiljanju dveh knjig, tudi če različnih 4.00 eur

Vaš izvod vam bomo poslali po prejetem nakazilu na :

Društvo AVTONOMIJA : Intesa SanPaolo Bank ŠT TR: SI56 1010 0006 1059 846
DAVČNA številka: 51426200

Matična št. 2710170000

 

Ob naročilu (obrazec spodaj) vnesite tudi vaš e naslov:[

 info@avtonomija.si tel. 041 789118

 

 

Transakcijska analiza v psihoterapiji

Na voljo še nekaj izvodov slovenskega prevoda najpogosteje citiranih textov s strani transakcijskih analitikov - E. Bernovega knjižnega dela Transactional analysis in psychotherapy 

Pred slovenskim bralcem je druga prevedena knjiga avtorja transakcijsko analitičnega pristopa dr. Erica Berna.
Pol stoletja po njenem prvotnem izidu (1961) je omogočena zadostna zgodovinska perspektiva, v kateri so njegovi teoretični filozofski in etični psihoterapevtski dosežki lahko dodobra ovrednoteni.
Razvoj sodobne nevroznanosti potrjuje ključna odkritja predstavljene teorije osebnosti in motivacijskih sil, ki so vpete v človekovo potrebo po komunikaciji z drugimi živimi bitji in predvsem s sočlovekom in s tem povezano ravnovesje njegovega duševnega zdravja.
Avtorjeva dela, ki so tej knjigi sledila, kakor tudi analitična razmišljanja v sodobni transakcijski analizi so zastavljene koncepte in ideje v tem delu  le še razvijala in dodajala nove dimenzije, ne da bi se izkazala potreba po kakšni bistveni spremembi predstavljenih jedrnih izhodišč.
Bralcu – laiku, študentu in predvsem psihoterapevtu pričujoče delo predstavlja možnost, da korak za korakom sledi avtorju, ki uspeva s svojimi pacienti in na temeljih raziskav egopsihologije izoblikovati do zapletene pojavnosti človeške psihe in vedenj novo, pregledno, razumljivo in preverljivo teorijo osebnosti, psihopatologije in tretmanskega postopanja.
Morda je povzetno misel ob seznanitvi z vsebino knjige mogoče povzeti tudi takole: nezavedno in pred zavestno se pojavita s transferno psihodinamiko življenjskega načrta-skripta in preko psiholoških odnosnih iger, ki posamezniku določa njegovo usodo, ki je ves čas spremenljiva in v njegovih rokah.

Prevedel:

Martin Bertok
TSTA-P
Učitelj in supervizor transakcijske analize psihoterapevtskih aplikacij


Poštno naročilo na 

Društvo AVTONOMIJA : Intesa SanPaolo Bank ŠT TR: SI56 1010 0006 1059 846
DAVČNA številka: 51426200

Matična št. 2710170000

 

Knjige trenutno nimamo na zalogi je pa predviden ponatis

 

Cena 29.50 eur in poštnina 2.oo eur/ /ob pošiljanju dveh knjig, tudi če različnih 4.00 eur

Ob naročilu  vnesite tudi vaš e naslov

 

Primorc Primorcu

Izšla je nova zbirka psihoaforizmov iz zbirke psihoterapija ulice.

Identiteta je stavba, ki potrebuje trdne temelje in nadstropja, da lahko raste v nebo. Sprejmi se kar si, tudi v svoji regionalno-kulturni pripadnosti in lažje ostaneš državljan sveta, različen od drugih in drugim enak.

 

Cena 8 eur in poštnina2,5€.

 

Ni več v prodaji.

Psihoforizmi

Knjižica ima namen bralca naslavljati razvedrilno, obenem, pa naslavlja psihoterapevtsko tematiko kolektivnega vsakdana modernega človeka-slovenca predvsem.

 

Cena 8 eur in poštnina 2,5€.

 

Ni več v prodaji

Knjižna naročilnica

Stroški pošiljanja niso vključeni v ceno ( možen je osebni prevzem ).

 

Izpolnite polja v spodnjem obrazcu ter kliknite na naroči.

Na vaš e-mail naslov boste prejeli navodila s podatki za plačilo!

Hvala, IPTA

 
Ta spletna stran uporablja piškotke Beri naprej ...